El CAECV ensenya els beneficis d’una alimentació Bio en els col·legis d’Alacant

El consum d’aliments ecològics està cada vegada més estés a Espanya. Som el primer país de la Unió Europea en superfície ecològica i la Comunitat Valenciana és la segona autonomia de tot el territori nacional que més operadors en agricultura ecològica compte en el sector terciari, només per darrere de Catalunya.

Cada dia els espanyols estem més conscienciats amb la nostra alimentació i cada vegada és més fàcil trobar i adquirir productes ecològics. Les famílies han començat a apostar per la compra d’aliments certificats per a consumir aliments exempts de química i contribuir en la cura del medi ambient.

Les xiquetes i xiquets de hui seran els qui hagen de realitzar la compra per a les seues famílies el dia de demà. Si volem que puguen optar per comprar menjar ecològic hem d’ensenyar-los els beneficis que aquesta alimentació aporta i com diferenciar-la de l’alimentació convencional.

Este és un dels objectius principals de la segona edició de Taller Bio, una classe didàctic/pràctica del programa educatiu Aula Bio que s’està impartint en una vintena de col·legis públics de la província d’Alacant.

De nou, el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i el patrocini del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, torna a apostar per l’ensenyament a les escoles com a millor via d’accés per a fomentar el coneixement d’una alimentació natural entre els xiquets valencians.

Al voltant de 800 alumnes de sisé de primària aprendran este curs a descobrir els beneficis dels aliments ecològics; coneixeran el que signifiquen els termes ecològic, orgànic o biològic; aprendran a llegir les etiquetes dels productes bio; reconeixeran els segells de certificació que demostren que han passat els controls dels comités d’agricultura de la comunitat autònoma on es produeixen o elaboren; i el que és més important, valoraren el que significa per a la seua salut i la de les seues famílies el consum d’aquest tipus d’alimentació, més natural, més respectuosa amb el medi ambient i propulsora d’una major activitat econòmica de proximitat lligada al món rural.

Green Press Comunicació torna a impartir estos tallers a la província d’Alacant, havent sigut ja desenvolupats amb gran satisfacció dels alumnes i professors en els C.E.I.P:“Dr. Francisco Más Magro” de Crevillent; “Virgen del Rosario” d’Algüeña; “Gabriel Miró” de Calp; “Juan Carlos I” de Formentera del Segura; “Carolina Sala” de Pego i “Les Rotes” d’Altea.

Descarregar nota de premsa