El CAECV posa en marxa un mercat ecològic online per a acostar el producte certificat als consumidors

REP ELS TEUS PRODUCTES A CASA

OPERADORS, PRODUCTES I ZONES DE REPARTIMENT PER PROVÍNCIES:

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) ha posat en marxa, a través de la seua pàgina web, un mercat ecològic per a acostar el producte certificat als consumidors. El Reial Decret 463/2020 estableix que la producció agrícola, ramadera i aqüícola, la transformació de productes agraris i el transport i la distribució d’aliments, així com la seua comercialització a través de la venda minorista al consumidor, formen la cadena de proveïment alimentari l’activitat del qual ha de garantir-se en la situació en la qual ens trobem. “Per este motiu, i atés que malgrat la situació, els punts de venda de proximitat i mercats locals estan prohibits i el productor no pot vendre els seus productes, des del CAECV hem considerat oportú oferir-li la possibilitat de poder vendre a través d’un mercat ecològic on-line utilitzant la nostra pàgina web i posant en contacte directe al productor amb el consumidor final”, ha explicat el president de l’entitat certificadora, José Antonio Rico. Cal tindre en compte que molts operadors certificats pel CAECV acudeixen diàriament a estos canals curts de comercialització, on es produeix la venda directa, sense intermediaris ni grans desplaçaments. Mentre estiga actiu l’estat d’alarma decretat pel Govern, estos operadors no poden donar eixida als seus productes per esta via. Per al president del CAECV, “mentre molts ciutadans han d’estar confinats per a minimitzar els riscos altres s’estan deixant la forces i la salut en els centres hospitalaris. Tots, els uns i els altres, han de tindre al seu abast la millor alimentació possible i, des del sector de la producció ecològica estem disposats i preparats per a facilitar esta necessitat. Des d’una alimentació ecològica, de qualitat i de proximitat, podem afrontar millor aquesta situació complicada”. Per això, ha continuat, “és fonamental, més que mai, garantir l’accés a la producció local, sostenible i saludable i que els productes frescos, vitals en una situació de confinament, arriben a les persones consumidores, especialment a les més vulnerables”.

Com funciona el mercat ecològic online?

Tots aquells operadors certificats pel CAECV interessats en esta iniciativa han d’emplenar esta ficha y enviar-la a vcabanes@caecv.com.

Una vegada traslladen les seues dades, es comproven en l’Àrea de Certificació i Qualitat, amb l’objectiu de verificar que tots els productes que s’ofereixen estan certificats pel CAECV i que no hi ha cap anomalia quant a la certificació. La varietat és àmplia: productes frescos i envasats, vins, olis, conserves, productes artesans, fruits secs, productes deshidratats, farines, cereals, llegums i productes lactis, entre altres.

Per províncies, s’han publicat estes dades en la pàgina web del CAECV, on qualsevol consumidor pot consultar els productes que s’ofereixen i la comanda mínima que han de realitzar perquè el producte ecològic arribe directament a les seues cases. Una vegada es posen en contacte amb l’operador, aquest acordarà amb el consumidor, de manera directa, els terminis de lliurament i el mitjà per a fer-li arribar la mercaderia.  

Amb este projecte el CAECV i els seus operadors pretenen continuar impulsant el consum de productes ecològics, a més de que les famílies reben aliments ecològics directament en el seu domicili d’una forma senzilla, directa i, sobretot, segura, seguint estrictament les indicacions que les autoritats sanitàries han establit.

“En definitiva, pretenem ajudar els nostres operadors ecològics a seguir amb la seua activitat, tractant de minimitzar els inconvenients que està generant la situació del coronavirus en el nostre sector”, ha finalitzat Rico.