La Comunitat Valenciana és la segona autonomia que més operadors ecològics té en el sector terciari

Segons l’informe de les dades de producció ecològica a Espanya corresponents a l’any 2017 publicat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la Comunitat Valenciana és la segona autonomia de tot el territori nacional que més operadors en agricultura ecològica compta en el sector terciari, només per darrere de Catalunya.

Malgrat representar el 6,8% del total d’operadors de tota Espanya (3.013 sobre 43.984) i situar-nos en la sisena posició en termes absoluts en el seu número, els operadors en l’activitat terciària, sector de l’activitat econòmica on té lloc la compra i venda, l’intercanvi de béns i la prestació de serveis de consum per cadascun dels membres de la societat, fa que la nostra Comunitat estiga per davant d’autonomies tan importants en el sector ecològic com Andalusia, Castella – La Manxa o Murcia.

Una altra dada que demostra la importància de l’agricultura ecològica en el sector terciari de la nostra economia és la seua evolució en l’últim any, ja que ha patit un increment del 38% respecte a 2016, convertint-nos en la primera autonomia nacional quant a creixement, seguits d’Andalusia, amb un augment del 36%.

“Gran part de la responsabilitat d’estes excel·lents xifres per al nostre sector l’han tinguda les províncies de València i Alacant, on el nombre de comercialitzadors s’ha incrementat en un 48% i en un 25%, respectivament, en l’últim any”, explica el president del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), José Antonio Rico, per a qui “l’activitat terciària ha adquirit una gran importància, ja que classifica totes les activitats econòmiques que permeten augmentar el benestar dels consumidors a través dels serveis”.

Quatre categories dominen les exportacions de productes ecològics espanyols: hortalisses, vins, olis i fruites. Entre estes quatre famílies es concentren prop del 72% dels productes espanyols exportats. Les exportacions de productes ecològics de la Comunitat Valenciana es dirigeixen quasi íntegrament a la Unió Europea (Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia, Suècia i Països Baixos, entre uns altres).

 

Descarregar nota de premsa