L’agricultura ecològica s’incorpora a Castelló Ruta de Sabor

El Departament de Desenvolupament Rural de la Diputació de Castelló ha acordat este matí, en el transcurs de la reunió de la Comissió de Concessió, incorporar una nova sectorial a les 15 que ja formaven part del projecte. Es tracta de la sectorial d’ecològic, formada per 14 productors i empreses de la província.

La nova sectorial d’ecològic està formada per: Vicentpan S.L., Finca Peiró Guillén C.B., Pibenfruits S.L, Bio Products Spain S.L., Palancia Sabores de Vida S.L., Hort del Manyano Coop. V., Fundació Cívica Novessendes, Enrique Simó Compte, Begoña Antequera, Luis Blesa Viñado, Masía Ana, Biopenyagolosa, Quesos de Catí, Cooperativa San Isidro de Segorbe i Mas de Berga. Esta sectorial representa a produccions tan significatives a la província com les fruites i hortalisses, la fruita seca, les cireres, l’oli, la tòfona o la producció fornera.

L’objectiu principal d’esta marca, que no és una certificació d’origen o de qualitat, sinó un element diferenciador, és la dinamització del sector agroalimentari provincial, reconeixent els seus productes i el medi rural en el qual es produeixen i seguint estrictes estàndards de qualitat, amb el propòsit d’impulsar el consum de productes locals i de proximitat. A més, també vol servir de base per a noves oportunitats de negoci, atorgant protagonisme al sector primari i a les indústries agroalimentàries.

Per al president del Comité d’Agricultura Ecològica (CAECV), José Antonio Rico, que ha acudit a l’acte d’incorporació de la sectorial d’ecològic i concessió de l’ús de la marca, “formar part del projecte de la Diputació de Castelló és molt important, ja que significa que el sector ecològic està en constant evolució, realitzant un excel·lent treball i obrint una gran varietat de possibilitats, tant comercials com promocionals”. Rico també ha volgut agrair la implicació i el treball del Departament de Desenvolupament Rural de la Diputació de Castelló, amb el diputat Pablo Roig al capdavant, i ha destacat “que el projecte de Castelló Ruta de Sabor està en total sintonia amb els principis i objectius de l’agricultura ecològica, com és donar valor al productor, cuidar del medi ambient i promocionar els excel·lents aliments que produïm a Castelló”.

En l’últim any, el nombre d’operadors en el sector ecològic a la província de Castelló s’ha incrementat en un 14%, mentre que la superfície certificada s’ha multiplicat en un 50% al mateix període.

Descarregar nota premsa