Calendari de cultiu: Març

Amb el fred que ha començat el mes de març i tenint en compte la inestabilitat que sol presentar aquesta època de l’any, encara es fa imprescindible comptar amb planters protegits en el cas de determinades sembres. A més, cal tenir en compte que al llarg d’aquest mes comença a haver-hi més activitat en l’hort i hem de prestar especial atenció a aquells cultius que hem sembrat directament.

La sembra de març
Aquest mes és propici per a dedicar-nos a la sembra de tubercles com la creïlla o el moniato en la terra prèviament condicionada i lliure de males herbes (millor si l’hem llaurat). Per a la correcta sembra convé que deixem una distància de 35 cm entre cada creïlla a una profunditat de 5 cm. Un consell: convé col·locar prèviament un cordill per a sembrar els tubercles en correcta alineació.

Carabasses i bledes són també cultius que podem sembrar al llarg de tot el mes sense necessitat de realitzar sembra protegida. Els cultius de carabassó, jueva i cogombre els deixarem per a la segona quinzena, mentre que aquests dies també podem dedicar-nos a la sembra de remolatxa.

Si ens anem a decantar per col o col llombarda de varietats estivals serà imprescindible que ho fem en planter protegit, ja que les temperatures d’aquest mes encara poden ser tan baixes que danyen el cultiu; el mateix que si volem realitzar sembra de meló o meló d’Alger, que també haurem de fer sembra protegida.