Esta setmana han començat les activitats organitzades pel Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) per al curs 2018 – 2019. Es tracta d’un taller centrat en l’alimentació ecològica saludable impartit per tècnics ambientals de Medi XXI GSA dirigit a l’alumnat de cinquè i sisè curs d’Educació Primària.
Durant la primera setmana, als Tallers Bio han participat més de 450 alumnes de 10 centres diferents en les províncies de Castelló i València, en concret s’han realitzat a Xirivella, Alzira, Xàtiva, Carcaixent, Almassora, Benassal, Benicàssim, Alcossebre i Benicarló. Les activitats formatives tenen com a objectiu que els xiquets coneguen les principals diferències que existeixen entre els aliments provinents de formes de producció i elaboració ecològiques i aquells que són produïts de manera convencional, a més de saber diferenciar quan un producte alimentari és d’origen sostenible a través de les certificacions europees i de comunitat. Avançar cap a un model alimentari més sostenible i saludable que permeta avançar en un desenvolupament rural vinculat a la producció ecològica resulta fonamental en el context actual.
Durant el present mes de setembre els tallers continuaran impartint-se en més de 40 escoles de Castelló i València, on els alumnes dels centres seguiran descobrint els beneficis que aporta l’alimentació ecològica per a la salut i la sostenibilitat (social, econòmica i ambiental). Els Tallers Bio estàn subvencionats per la Conselleria d’Agricultura. Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural de la Unió Europea.