QUÍ SOM?

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV)
és l’Autoritat de Control encarregada de certificar els productes agroalimentaris
ecològics d’origen vegetal o animal, transformats o no,
obtinguts en la Comunitat Valenciana.
BENVINGUDA DEL PRESIDENT

Vicent Faro Carrió
President del CAECV
CAECV
El CAECV és una corporació de dret públic, dotada de personalitat jurídica pròpia i de plena capacitat d’obrar per al desenvolupament de les seues finalitats, que pot realitzar tota classe d’actes de gestió i administració, amb caràcter general subjecta l’activitat al dret privat, excepte en les actuacions que impliquen l’exercici de potestats o funcions públiques, en les quals ha d’ajustar-se al dret administratiu.
Per part seua, el servei de Qualitat Agroalimentària de la Conselleria, és l’autoritat competent en producció agroalimentària ecològica.
La finalitat del CAECV és el control, certificació, representació i defensa dels productes ecològics, la investigació i la promoció respecte a estos.
- El CAECV, com a Entitat de Gestió, exerceix les funcions de representació i defensa dels productes ecològics, la investigació i la promoció respecte a estos.
- El CAECV, com a Autoritat de Control i Certificació, exercirà la funció de control i certificació del compliment per part dels operadors, del Reglament del CAECV, i de la normativa vigent sobre producció i etiquetatge dels productes ecològics, conforme als criteris i principis de la norma UNE-EN ISO 17065.
El CAECV es una entitat de certificació de producte acreditada per ENAC amb acreditació Nº 97/C-PR135, que reconeix la competència tècnica del Comité per a la certificació de la producció ecològica des de l’any 2012.
Esta acreditació garanteix que el sistema de certificació aplicat pel CAECV es realitza de manera fiable, objectiva i de manera imparcial.
Esta acreditació es tradueix en un reconeixement dins i fora de la Comunitat Valenciana dels productes ecològics i del sector de l’agricultura ecològica valenciana.
Formen part del CAECV els operadors:
- Agricultors, ramaders i aqüicultors d’explotacions agropecuàries.
- Empreses d’elaboració, manipulació, envasament, emmagatzematge, exportació i/o comercialització de productes ecològics.
- Empreses importadores de països tercers.





ORGANIGRAMA

MISIÓ, VISIÓ I VALORS
El funcionament, ordenació i composició del CAECV queda descrit en els següents documents:
- LLEI 10/2006, de 26 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat.
- DECRET 222/2007, de 9 de novembre, del Consell, pel qual s’estableixen normes relatives als Consells Reguladors o Òrgans de Gestió de les denominacions de qualitat de la Comunitat Valenciana.
- DECRET 46/2010, de 12 de març, del Consell, pel qual es modifica l’article 4, apartat 4; l’article 6, apartat 3; l’article 7, apartats 1, 3 i 5; l’article 8, apartat 1; i l’article 11, apartats 2, 3, 4 i 5, del Decret 222/2007, de 9 de novembre, del Consell, pel qual s’estableixen normes relatives als consells reguladors o òrgans de gestió de les denominacions de qualitat de la Comunitat Valenciana 46/2010.
- ORDRE 30/2010, de 3 d’agost de 2010 de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s’aprova el text del Reglament sobre producció i etiquetatge dels productes ecològics i del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana.
- ORDRE 6/2011, d’1 de març, de modificació de l’Ordre 30/2010, de 3 d’agost de 2010, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s’aprova el text del reglament sobre producció i etiquetatge dels productes ecològics i del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana
SERVEIS DEL CAECV
El CAECV ofereix diverses certificacions i serveis mitjançant acords de col·laboració, reconeixement i marques governamentals perquè els productes certificatss pel CAECV es puguen vendre als principals mercats del món.
NORMATIVA DE PRODUCCIÓ ECOLÒGICA DE LA UE Reglament (UE) 2018/848.
Requisits exigibles a tots els productes produïts, preparats, etiquetats, distribuïts o comercialitzats, importats a la Unió o exportats d’ella, per a la seua identificació com a ECOLÒGIC-BIOLÒGIC-ORGÀNIC-ECO-BIO.
CAECV està autoritzat per la UE amb el codi ES-ECO-020-CV per a la realització del control i de la certifiCació sota la normativa de la UE.
Més informació:
https://ec.europa.eu/agriculture/organic/organic-farming/what-is-organic-farming_es
BIO SUISSE és una norma privada de SUÏSSA.
L’organització privada BIO SUISSE és l’associació dels agricultors i les agricultores orgànics suïssos i propietària de la marca.
Bio Suisse només atorga la seua marca a productes importats si compleixen rigoroses condicions referents a la política de mercat així com estrictes disposicions tècniques i ecològiques.
El CAECV realitza el control dels requisits Bio Suisse als operadors certificats sota el compliment de la normativa ecològica de la UE que el sol·liciten. L’informe de control, juntament amb tota la documentació és remesa a ICBAG (entitat certificadora de Bio Suisse) qui pren la decisió sobre el reconeixement.
Més informació:
Bio Suisse: https://international.bio-suisse.ch/de/import-mit-bio-suisse.html
ICBAG: https://icbag.ch/
KRAV és una norma privada de SUÈCIA.
El logo KRAV és reconegut en el producte ecològic per part dels suecs. És per això que les nostres empreses que exporten a Suècia poden sol·licitar incloure en l’etiquetatge el logo KRAV. Per a això, el CAECV, com a autoritat de control reconeguda per la UE, pot actuar com “verificació de tercera part” i tramitar les checklist de KRAV dels “Extra-requirements”.
Més informació: http://www.krav.se/extra-requirements-all-products%20hp
NATURLAND és una norma privada d’ALEMANYA.
Les normes de NATURLAND són normes addicionals al compliment de la normativa europea sobe producció ecològica, Reglament (UE) 2018/848.
El CAECV ofereix els serveis d’inspecció per a aquesta norma, reduint els costos addicionals per a obtindre esta certificació als operadors certificats pel CAECV.
Més informació: https://www.naturland.de/es