Alumnes de tota la Comunitat Valenciana rebran formació sobre agricultura ecològica, alimentació sana i respecte pel medi ambient

Un any més, alumnes de centres escolars públics i concertats de la província de tota la Comunitat Valenciana rebran formació sobre agricultura ecològica, alimentació sana i respecte pel medi ambient en la cinquena edició dels tallers escolars organitzats pel Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV).

Este tipus d’activitat educativa, dirigida a alumnes d’entre 9 i 11 anys, comença dilluns que ve, 15 de març, en la localitat valenciana de Sueca i, al llarg dels pròxims mesos anirà recorrent, virtualment, al voltant d’un centenar de col·legis de Castelló, València i Alacant.

Els tallers escolars, que compten amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i de la Diputació d’Alacant, compten amb la participació de professionals que expliquen, d’una forma molt senzilla i didàctica, què és i com es produeixen els aliments ecològics, donant pautes generals d’alimentació i nutrició i ensenyant a llegir l’etiquetatge dels productes, com saber si són ecològics o no, i tota aquella informació nutricional d’interés que puga ajudar als alumnes a saber quins aliments són més sans i adequats per al seu consum.

Format en línia i enorme expectació per part del sector educatiu

A causa de la situació provocada per la COVID-19, els tallers escolars s’han hagut d’adaptar a la situació, amb l’objectiu de complir totes les mesures sanitàries, però sense renunciar a la necessitat de posar l’accent a potenciar des de l’àmbit escolar la necessitat de dur a terme una dieta equilibrada i la importància de consumir aliments ecològics.

Per al president del CAECV, José Antonio Rico, “la situació pandèmica per la qual estem travessant ha provocat que ens hàgem de reinventar i oferir als centres escolars la possibilitat d’organitzar aquests tallers en format en línia perquè som conscients de la importància que té una educació una alimentació sana”.

En este sentit, la proposta d’impartir estos tallers escolars en format virtual ha tingut un excel·lent acolliment per part dels centres educatius i el CAECV té la possibilitat de poder arribar a més alumnes.

“Educar als xiquets des d’edats primerenques és essencial perquè en un futur seran ells els que decidisquen quins productes consumiran, per la qual cosa formar-los en la importància d’una bona elecció és un tema clau que no sols els beneficiarà a ells, sinó als productors agroalimentaris i al sector ecològic en general”, ha explicat Rico.

El consum de productes ecològics a Espanya ha crescut un 16,4% en l’últim any i més d’un 96% des de 2012, encara que el nostre país encara està molt lluny del consum per càpita d’aliments ecològics. “Suïssa, Dinamarca, Suècia o Alemanya, amb valors que multipliquen fins per sis els consums del nostre país, estan molt per davant i, amb aquesta mena d’activitats, tractem de fomentar, donar a conéixer i incentivar els múltiples avantatges de la producció ecològica”, afirma el president del CAECV.