Com afecta el Brexit als productes certificats pel CAECV?

El passat 1 de gener de 2021, el Regne Unit va deixar de formar part com a estat membre de la Unió Europea i, encara que les regles de producció continuen sent les mateixes, el que canvia és el sistema d’exportació/importació.

Des de l’1 de gener, la comercialització de productes a Gran Bretanya es considera una exportació (fora de la UE) i els britànics que compren producte han de realitzar la tramitació com a importadors de producte.

El comerç de productes ecològics també forma part d’este acord i hi ha un reconeixement recíproc d’equivalència de la legislació i el sistema de control orgànics actuals de la UE i el Regne Unit, que s’estableix de la següent manera:

  • Productes agrícoles o aqüícoles no elaborats produïts al Regne Unit o a la UE, respectivament.
  • Productes agrícoles processaments ​​per a ús com a aliment o pense que hagen sigut processats ​​a Regne Unit o UE, respectivament, amb ingredients que hagen sigut cultivats a Regne Unit o UE que hagen sigut importats a Regne Unit o UE d’acord amb Regne Unit o lleis i regulacions de la UE.

Els productes orgànics que complisquen amb la legislació de la UE i estiguen certificats per organismes de control reconeguts per la UE seran acceptats en el mercat del Regne Unit i viceversa.

Quant a etiquetatge, els productes ecològics podran portar el logotip ecològic de la UE, qualsevol logotip ecològic del Regne Unit (pendent d’adopció) o tots dos. Per descomptat, sempre que complisquen amb els requisits d’etiquetatge de tots dos logos.

En vista de les noves regles de la UE (Reglament 2018/848) per a productes orgànics que s’apliquen a partir del 01.01.2022, l’equivalència es reavaluarà a la fi de 2023.

Com afecta respecte a la certificació emesa pel CAECV?

– Si COMPRES producte del Regne Unit, has de tindre certificat l’abast com a IMPORTADOR DE PRODUCTE DE PAÏSOS TERCERS.

– Si VENS producte al Regne Unit, cada venda haurà d’anar acompanyada d’un certificat d’exportació.

Este document serà obligatori a partir del 01.07.2021 i es treballa perquè el certificat es realitze a través d’una plataforma electrònica, estarem atents a qualsevol novetat per a informar-vos.

Més informació:

Si tens algun dubte pots posar-te en contacte amb nosaltres/as – 660 882 731.

https://ec.europa.eu/info/european-union-and-united-kingdom-forging-new-partnership/future-partnership/draft-eu-uk-trade-and-cooperation-agreement

https://www.gov.uk/guidance/importing-and-exporting-organic-food