El sector ecològic de la Comunitat Valenciana es dona cita en Organic Food Ibèria

Un total de 43 empreses certificades pel Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) participen durant els pròxims 7 i 8 de juny en la IV edició de Organic Food Ibèria, la fira professional internacional on es donaran cita distribuïdors, majoristes, minoristes i expositors.
El certamen mostrarà les principals novetats del sector ecològic i l’Equador serà en aquesta edició el país convidat, que també comptarà amb empreses de Paraguai i l’Argentina.
La Comunitat Valenciana tornarà a demostrar durant els dies de fira per què és una de les autonomies referents quant a producció ecològica es refereix, amb més de 153.000 hectàrees emparades sota els mètodes de producció ecològica, superant les 4.200 persones certificades i amb un volum de facturació superior als 700 milions d’euros.
Dels 350 expositors que es donaran cita en el pavelló 7 de IFEMA, 43 són empreses valencianes, convertint-se així en la comunitat autònoma que més expositors aporta a la fira. Fruita seca, olives, xocolates, vins, AOVES, fruites i hortalisses, torrons, sal o herbes aromàtiques, són alguns dels productes que els visitants professionals podran trobar en Organic Food Ibèria.

Posada en valor de la certificació ecològica pública

La novetat per a esta edició és que les autonomies que compten amb certificació ecològica pública compartiran un mateix espai, amb l’objectiu de posar-la en valor i destacar les seues bondats.
D’esta manera, comunitats autònomes com Múrcia, La Rioja, Catalunya, Navarra, Madrid o la Comunitat Valenciana compartiran la mateixa zona del pavelló 7 de IFEMA, agrupats per INTERECO, entitat que congrega a les 14 autoritats públiques de control d’agricultura ecològica que hi ha en estos moments en el territori nacional.
Les entitats públiques de control, a més de participar en la fira amb els seus expositors i en diferents xarrades, parlaran dels valors de la certificació ecològica pública, destacant aspectes com l’eficiència, la simplificació en la gestió, l’ajust del cost de la certificació, l’optimització en la gestió dels recursos i la transparència i independència d’actuació, incentivant la participació i la vertebració del sector.