CAECV | GAL·LA CELEBRACIÓ 30 ANIVERSARI

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) , celebra enguany el seu 30 aniversari. 

Al llarg de l’any es realitzaran diferents activitats per a commemorar aquesta celebració. Un dels actes es realitzarà aquesta mateixa vesprada, 12 de juny de 2024 a les 19 hores, en el Palau de l’Exposició de València. L’acte també servirà per a retre homenatge a la labor de persones i empreses referents en l’agricultura ecològica.

Aquests premis compten amb cinc categories. El premi al productor ecològic ha recaigut en Fernando Robres Monforte, de la Carnisseria Robres a Castelló, la categoria empresa ecològica ha sigut per a Ecollevant,, a la la Vila Joiosa, el guardó al producte més innovador per a Bras del Port, productor de sal, a Santa Pola, a la trajectòria ecològica ha sigut per a Oscar Morell, de Fruites Morell, a Xiva i, el premi a la jove operadora ha sigut per a Virginia Espinosa (Masquesetas) , amb producció entre Alpont i Aras de los Olmos L’acte, que compta amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, l’Ajuntament de València i *Caixa Popular.

A causa de la limitació d’aforament, l’acte es retransmetrà en streaming. Li convidem a seguir-ho des de les 19.00 hores, des del següent enllaç:

 

 

Per al president del CAECV, Vicente Faro, “celebrar 30 anys com a entitat de certificació pública significa que som part responsable d’alimentar a les persones i de protegir el medi ambient, dos conceptes que són essencials. Per això, hem de celebrar-ho reconeixent el treball del sector i de tots els que han fet possible que el CAECV haja arribat fins ací”.

El CAECV és l’autoritat pública encarregada del control, la certificació, representació i defensa dels productes ecològics, a més de la investigació i la promoció d’aquests. I s’ha convertit en sinònim de professionalitat, rigorositat i credibilitat, fins al punt de convertir-se en una de les entitats públiques de certificació agroalimentària ecològica referent en l’àmbit europeu, on la transparència i la independència d’actuació es funden amb la participació i la vertebració del sector.

Durant tot aquest temps, la Comunitat Valenciana ha passat de tindre a 230 persones operadores i una mica més de 2.000 hectàrees certificades, a aconseguir les 4.500 i fregar les 140.000 hectàrees certificades, amb un volum de facturació de 736 milions de €.

El CAECV compte amb l’acreditació de ENAC, l’Entitat Nacional d’Acreditació, des del 2012, fa dotze anys, factor que li permet treballar amb els estàndards de qualitat més exigents.