‘Ecologítza’m’: la nova campanya del CAECV que pretén incentivar el consum de productes ecològics

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), posa en marxa la campanya ‘Ecologítza’m. És bo i està millor’, amb l’objectiu d’incentivar el consum de productes ecològics, secundant-se en plats i receptes que es consumeixen de manera habitual en totes les llars.
 
El mes de juny de 2020, el CAECV va posar en marxa la campanya ‘Ecologítza’t: és bo i està millor’, l’objectiu del qual va ser el de posar en valor el treball dels operadors certificats i buscar un creixement del sector, destacant aspectes com la sostenibilitat, la qualitat o la salut.
 
“Amb la posada en marxa d’esta nova campanya, des del CAECV busquem estimular la demanda de productes ecològics de la mà de les persones consumidores, d’acord amb els eixos i accions de l’II Pla Valencià de Transició Agroecològica (2021 – 2025) posat en marxa per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica”, explica el president de l’entitat certificadora, Vicent Faro.
 
Cal recordar que este segon pla contempla, entre els seus cinc eixos d’actuació, accions encaminades a la posada en marxa de campanyes publicitàries, clares i concises sobre el consum de productes ecològics.
 
Per al president del CAECV “una de les nostres assignatures pendents és l’increment del consum intern de productes ecològics. No podem ser el segon país d’Europa que més superfície té certificada i estiguem lluny de ser referents quant al consum es refereix. Amb esta campanya estem convençuts que podem incrementar el consum intern i que això repercutisca en els productors agroalimentaris i en el sector ecològic en general”.

Les claus de la campanya: del ‘Ecologítza’t’ al ‘Ecologítza’m’

Si en 2020 l’eslogan elegit per a la campanya va ser ‘Ecologíza’t’, en 2022 és ‘Ecologítza’m’. En esta ocasió, són els plats i les receptes els que parlen als consumidors i els demanen als consumidors que els facen ecològics, ampliant el nínxol de consum actual, estenent-lo a tota la població i normalitzant el consum de productes ecològics. En la campanya de 2020 es ecologitzava a les persones, ara els que es ecologitzen són les receptes.
 
El continuisme creat, amb l’ús del mateix verb en una altra de les seues formes, és una estratègia perquè en el llarg termini ‘Ecologizar-se’ (en qualsevol dels seus usos) s’associe immediatament al CAECV, entitat encarregada de controlar, certificar, representar, defensar, investigar i promocionar els productes ecològics de la Comunitat Valenciana.
 
Respecte al claim, res canvia. “Si consumir ecològic “És bo i està millor” ahir, hui i sempre, per què anàvem a canviar-ho?”, afirma Faro.
 
La campanya de 2022 utilitza eines de publicitat de consum massiu, on el producte es presenta de manera irresistible per a seduir al consumidor. A més, torna a ser una col·lecció visual, com ja ho fora la de 2020, amb un conjunt de creativitats, que s’aniran presentant en els pròxims mesos, on es troben representats els principals grups d’aliments que es produeixen en el nostre territori: fruites, hortalisses, cereals, fruita seca, carn, peix, oli o vi.
 
La iniciativa és una de les accions del Pla de Promoció i Comunicació de l’entitat per a enguany, que també apostarà per la participació en fires, la posada en valor dels productes ecològics a través de la participació en concursos o l’organització de tallers escolars que tenen com a objectiu l’educació, entre els més joves, sobre hàbits de consum saludables de productes ecològics.