El CAECV celebra el seu 30 Aniversari amb un acte on es retrà homenatge al sector ecològic de la Comunitat Valenciana

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), l’entitat pública encarregada del control, la certificació, representació i defensa dels productes ecològics, a més de la investigació i la promoció d’estos, celebrarà el pròxim 12 de juny, amb motiu del seu 30 aniversari, un acte on es retrà homenatge al sector ecològic de la Comunitat Valenciana.
L’acte, que compta amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, l’Ajuntament de València i Caixa Popular, sense descartar la incorporació de noves entitats, reconeixerà amb una sèrie de premis en diferents categories la labor de persones i empreses que han sigut referents en el sector ecològic de Castelló de la Plana, València i Alacant, al llarg d’estes tres dècades.
Per al president del CAECV, Vicent Faro, “celebrar 30 anys com a entitat de certificació pública significa que som part responsable d’alimentar a les persones i de protegir el medi ambient, dos conceptes que són essencials. Per això, hem de celebrar-ho reconeixent el treball del sector i de tots els que han fet possible que el CAECV haja arribat fins ací”.

Entitat referent en la certificació agroalimentària ecològica

El CAECV s’ha convertit durant tot este temps en sinònim de professionalitat, rigorositat i credibilitat, fins al punt de convertir-se en una de les entitats públiques de certificació agroalimentària ecològica referent en l’àmbit europeu, on la transparència i la independència d’actuació es funden amb la participació i la vertebració del sector.
Durant tot este temps, la Comunitat Valenciana ha passat de tindre a 230 persones operadores i una mica més de 2.000 hectàrees certificades, a aconseguir les 4.500 i fregar les 140.000 hectàrees certificades, amb un volum de facturació de 736 milions de €.
Actualment, el CAECV compta amb l’acreditació de ENAC, l’Entitat Nacional d’Acreditació, factor que li permet treballar amb els estàndards de qualitat més exigents. A més, l’entitat pública de certificació ha sigut auditada amb èxit per la Comissió Europea i els Estats Units juntament amb tres entitats europees de certificació, per a poder equiparar les dos normatives i així aconseguir una millor relació comercial entre Europa i els Estats Units formalitzant un acord d’equivalència.
“No hi ha dubte que la labor i la trajectòria del CAECV des del seu naixement han contribuït, i de quina manera, al creixement responsable i al desenvolupament sostenible del sector ecològic de la Comunitat Valenciana”, explica el president de l’entitat certificadora.

Canvi d’imatge corporativa

El CAECV ha volgut aprofitar la celebració del seu 30 aniversari per a renovar la seua imatge corporativa, amb un estil modern i que reflectix el que és l’entitat: treball en equip i múscul del sector ecològic, un dels quals més ha crescut en el territori nacional en els últims anys.
La nova imatge està inspirada en un element de la naturalesa, molt present en els camps ecològics, la dent de lleó, per a expressar de manera conceptual per la seua similitud amb un centre neuràlgic d’operacions, el que representa el CAECV.
La nova imatge de marca aposta pels colors que representen a la Comunitat: roig, groc i, en lloc de blau, s’ha triat el verd com a picada d’ullet a la identitat ecològica.
Una imatge global moderna, molt més clara, senzilla i fresca, alineada també amb els atributs pels quals és reconegut el disseny valencià fora de les nostres fronteres.