“Els Ecoautèntics”: nova campanya de promoció ecològica del CAECV

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), l’entitat pública encarregada del control, la certificació, representació i defensa dels productes ecològics, a més de la investigació i la promoció d’estos, presenta la seua nova campanya de promoció ecològica.
Es tracta de “Els Ecoautèntics”, una nova iniciativa de l’entitat pública de control i certificació ecològica que, en esta ocasió, ha volgut posar el focus en l’Eurofulla, l’únic segell que identifica als productes ecològics.
En els últims anys, el creixement de la superfície, el nombre de persones operadores i el consum de productes ecològics s’ha convertit en una realitat, alhora que han anat proliferant molts fraus, enganys i faules dins del sector.
Tots estos factors han provocat que es tracte de confondre als consumidors. Per això, la campanya posada en marxa pel CAECV vol posar en valor la certificació ecològica a través de l’Eurofulla, ja que no tot el que es diu que és ecològic, és autèntic i està certificat.
Per al president del CAECV, Vicent Faro, “l’única forma que tenen els consumidors d’identificar un producte ecològic certificat és a través de l’Eurofulla i, per això, hem decidit que la campanya d’enguany puga ajudar-los a reconéixer i distingir qualsevol aliment ecològic autèntic d’aquell que no ho és. Finalitzem amb un missatge clar: que no t’enganyen, només l’Eurofulla és ecològica”.

Altres objectius de la campanya

Com ja ha fet el CAECV en altres campanyes de promoció a través del llenguatge publicitari, el joc i la creativitat, esta campanya de promoció també té altres capes de lectura amb altres missatges que no pretenen una altra cosa que no siga posar en valor al sector ecològic i tot el que els envolta.
“Els Ecoautèntics” no són només els productes ecològics, sinó també les persones que estan impulsant al sector ecològic de la Comunitat Valenciana.
La Comunitat Valenciana compta amb un sector format per 4.500 persones certificades, de les quals quasi un miler són empreses, el principal múscul del sector, amb un volum de facturació pròxim als 750 milions de €.
La campanya és una col·lecció de 10 imatges que anirà publicitant-se al llarg de 2024, recordant als consumidors qui són de veritat “Els Ecoautèntics”. El missatge no ho dirà el CAECV, ho farà la pròpia indústria ecològica de la Comunitat Valenciana a través dels seus protagonistes, persones operadores certificades pel CAECV, demostrant la fortalesa i els principals assoliments aconseguits dins del sector en els últims 30 anys.
“Des del CAECV esperem que “Els Ecoautèntics” siga una campanya que connecte amb els consumidors i els espente a buscar l’Eurofulla en el moment de compra”, assegura Vicent Faro.