El CAECV se suma a la campanya de la Diputació d’Alacant per a incentivar el consum de productes autòctons

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) s’ha adherit a la campanya que ha posat en marxa la Diputació d’Alacant i que pretén incentivar el consum de productes autòctons i reactivar l’economia local de la província.

Amb el nom #ApoyamosNuestraProvincia#RecolzemLaNostraProvíncia, la iniciativa sorgeix amb la finalitat d’incentivar l’economia local durant les pròximes festes de Nadal, estimulant entre la ciutadania l’adquisició d’articles i gèneres d’elaboració pròpia, ja siga del sector agroalimentari, industrial, vitivinícola o artesanal. Així mateix, la campanya convida a comprar en xicotets o mitjans comerços de proximitat per a revaloritzar el teixit productiu de la província i afavorir la recuperació financera d’autònoms, pymes, productors, distribuïdors i comerciants.

El CAECV, representat en les figures del seu president, José Antonio Rico, i del seu vicepresident, Vicente Sanz, han sigut rebuts pel diputat provincial Juan de Dios Navarro.

“No podiem deixar de participar en esta iniciativa “ja que incentivar el consum de productes autòctons i reactivar l’economia local són principis bàsics de l’agricultura ecològica i de tots els operadors que es dediquen a cultivar i elaborar productes ecològics”, ha destacat Rico.

“Tots els indicadors han posat en evidència, durant la pandèmia per la qual estem travessant, que els hàbits de consum tenen més en compte que mai aspectes com la salut i el consum de proximitat. En això, el sector ecològic té molt a dir i ens preguntem què hauria passat amb la cistella de la compra dels valencians si la producció depenguera de països tercers”, ha afirmat Sanz.

Sector ecològic a la província d’Alacant

L’agricultura ecològica a la província d’Alacant és el manteniment de moltes famílies. En estos moments, estem parlant de més de 1.100 operadors, entre productors, empreses i importadors, que cultiven una superfície que aconsegueix el 30% de tota la superfície ecològica de la Comunitat Valenciana i que genera un volum de negoci de 165,5 milions d’euros.

Les comarques més representatives són les del Vinalopó Mitjà, L’Alt Vinalopó, L’Alcoià, L’Alacantí, el Baix Vinalopó i la Vega Baixa.

Si parlem de cultius: vinya, fruita seca, olivar, cereals llimes i hortalisses, són els predominants a la província.