Jornada internacional sobre el greening dels cítrics a Mèxic i Espanya

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), entitat encarregada del control, certificació, representació, defensa, investigació i promoció dels productes ecològics de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l’Institut d’Investigació d’Agricultura Orgànica (FiBL), un dels principals centres d’informació i investigació sobre agricultura ecològica del món i el Servei de Producció Ecològica i Innovació de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupamen Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, organitzen el pròxim 2 de juny, a les 15:00h, el webinar “El repte de lluitar contra plagues i malalties emergents: El cas Huanglongbing (HLB) dels cítrics a Mèxic i Espanya”.
 
 
Entre els objectius de la jornada en línia, que és totalment gratuïta, es pretén donar a conéixer la situació del HLB i el seu vector, tant a Mèxic com a Espanya, a més d’intercanviar coneixements i experiències sobre el seu maneig en explotacions de cítrics ecològics. Durant la sessió, també es mostraran resultats pràctics que puguen ser posats en pràctica per agricultors i es buscaran sinergies per a projectes futurs.
 
 
Cal tindre en compte que esta plaga, de difícil control, afecta a la vida útil de les plantes, tant joves com adultes de tots els cítrics i híbrids, ocasionant la seua mort en el transcurs de pocs anys. És considerada com una de les malalties més destructives dels cítrics en el món.
 
 
Es comptarà amb prestigiosos experts, entre els quals destaquen Thomas Bernet, subdirector del Departament de Cooperació Internacional i Líder del Grup de Cadenes de Valor i Mercats de FiBL, que serà l’encarregat de presentar i fer la introducció al webinar.
 
 
Per a analitzar la situació del HLB a Mèxic, es comptarà amb la participació de Carlos Castillejos, de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, Alejandro Pérez, professor investigador associat del Col·legi de Postgraduats de Mèxic, Marco Antonio Salazar, de Citrex Mèxic o Mario Alberto Franco, cap tècnic de la promotora tècnica industrial Ultraquimia i Carolina Ramírez, del Servei Nacional de Sanitat, Innocuïtat i Qualitat Agroalimentària.
 
Per a parlar del concepte del maneig integral del HLB i el seu vector en cítrics ecològics, es comptarà amb la participació de Salvador Garibay, del Departament de Cooperació Internacional de FiBL.
 
 
La situació del HLB a Espanya serà analitzada per Vicente Faro, president del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), Mª Ángeles Forner, investigadora de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), Vicente Dalmau, del servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Vicente Navarro, investigador de la Universitat Politècnica de València i Alfons Domínguez, del Servei de Producció Ecològica i Innovació de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupamen Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.
 
 
La jornada, principalment dirigida a productors de cítrics ecològics, indústria de sucs i fruites fresques, comerciants, investigadors, universitats, assessors i institucions que treballen en el maneig del HLB i el seu vector en la citricultura a nivell mundial, s’emmarca dins de les activitats de la Setmana Bio, un esdeveniment que se celebra del 2 al 9 de juny que pretén crear consciència sobre els beneficis de l’agricultura i els aliments ecològics, sense oblidar la importància de la investigació en tot el que embolica al sector ecològic.
 
 
Totes aquelles persones que estiguen interessades a participar en el webinar, poden fer-ho concectant-se directament a la sessió en línia dijous que ve, 2 de juny, a partir de les 15:00h (hora prevista de finalització les 20:00h), a través del següent enllaç: https://zoom.us/j/8804548489

 

Consulta el programa complet: Programa