PRODUCCIÓ DE MATERIAL VEGETAL VIVERISTA

Punxa damunt dels títols per a descarregar els documents.

CERTIFICACIÓ DE PRODUCCIÓ DE MATERIAL VEGETAL VIVERISTA

BASE DE DADES DE LLAVORS ECOLÒGIQUES

 • BASE DE DADES DE LLAVORS I MATERIAL DE REPRODUCCIÓ VEGETATIVA DE PRODUCCIÓ ECOLÒGICA

  La base de dades de llavors i material de reproducció vegetativa, limitada en este últim cas, de moment, a la creïlla de sembra de producció ecològica, té la seua base legal en el Reglament R(CE) 1452/2003 de la Comissió de 14 d’agost de 2003, que regula l’ús de llavors i material de reproducció vegetativa en Agricultura Ecològica.

  La Subdirecció General de Sistemes de Qualitat Diferenciada, adscrita a la Direcció General d’Alimentació del Ministeri de Medi Ambient i Medi rural i Marí, en compliment del descrit en el Reglament citat, actuarà com a gestora d’esta base de dades.

  Els principals usuaris d’esta base són:

  – Els agricultors que vulguen conéixer que espècies i varietats procedents de l’agricultura ecològica estan disponibles a Espanya.

  – Els proveïdors de llavors i creïlles de sembra, que hauran d’inscriure en aquesta base les varietats de producció ecològica que desitgen comercialitzar, proporcionant informació relativa a la zona de subministrament i data a partir de la qual el material està disponible.

  – Les autoritats competents i els organismes de control, que trobaran en aquesta base de dades una magnífica eina de gestió per a la concessió de les autoritzacions d’ús de varietats convencionals.

  Esta base de dades s’anirà actualitzant de manera contínua i permanent, a mesura que es vagen produint noves comunicacions de proveïdors sobre la disponibilitat de llavors i creïlles de sembra de producció ecològica. No obstant això, esta presentació és provisional i serà substituïda en breu per una altra aplicació més completa i amb mecanismes de consulta ràpids per a facilitar l’accés a la informació.

  Per a més informació, així com per a poder donar d’alta llavors en la base de dades han de dirigir-se a la següent: web del Ministeri.

  Consulta de llavors

  Llistat de proveidors

  Sol.lcitud d’autorització de llavor no convencional no tractada