La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, ha presentat hui la primera edició de la Setmana Ecològica, una nova cita anual del sector agroecològic per a impulsar la promoció i oportunitats de futur del sector i estimular la demanda agroecològica.
La promoció, la formació, la compra pública, el desenvolupament professional, la primera Càtedra d’Agroecologia “José Luis *Porcuna” o els productes certificats centren el programa de la Setmana Ecològica, que se celebrarà entre el 19 i el 25 de setembre.
Mollà, al costat del director general de Desenvolupament Rural, David Torres, el president del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), Vicente Faro, i la directora de la Càtedra, Lola Raigón, ha destacat el creixement del sector que permetrà a la Comunitat Valenciana aconseguir els objectius europeus del 25% de superfície ecològica.
“La Setmana Ecològica és una nova fita en l’agenda pública, dins d’una aposta consolidada per la Producció Agroecològica. El balanç 2021 ja llança una superfície certificada del 20,5%: 12 punts per damunt de la mitjana europea i a tan sols 4,5 punts de la meta que fixa l’estratègia ‘De la granja a la taula’ per al 2030”, ha subratllat la consellera.
En este sentit, Mollà ha repassat altres objectius complits inclosos en la planificació 2021-2025 com l’anunci de la primera fira “TerraEco” de Producció Ecològica, per a el mes vinent de març, les ajudes -de fins a 10.000 euros- destinades a incentivar l’oferta ecològica en les cartes del sector de la restauració, o la nominació als guardons ‘Organic Awards’: “No és casual que estiguem entre els finalistes a aquests premis europeus, és fruit del treball i de l’acompanyament als productors”.
El president del CAECV ha detallat el contingut del calendari d’actes que s’articula en torn a set temàtiques vinculades als objectius del sector en matèria de consum, ocupació o transferència del coneixement. Un total de 26 activitats en set dies: set jornades i seminaris, 11 tallers i 8 visites on els productors ecològics seran els protagonistes.
Vicente Faro ha assegurat que “som conscients que un dels pilars per a posar en valor el sector ecològic és organitzar aquest tipus d’accions, que tenen com a objectiu visibilitzar tot el treball que existeix darrere de qualsevol persona que es dedica a la producció ecològica”.
La consellera, així mateix, ha valorat l’intens programa que persegueix “la conciliació i l’aliança amb el consumidor perquè no volem ser només un mercat exportador. Volem menjar saludable i consumir producció ecològica valenciana, per això fem aquest tipus d’activitats”.
El director general de Desenvolupament Rural, David Torres, ha recordat les xifres de creixement del sector en la Comunitat Valenciana amb una facturació de 736 milions d’euros en 2021. Una tendència ascendent any rere any, motivada pels plans de suport al sector, que la conselleria ha revalidat i elevat amb una inversió per al període 2021-2025 de 114 milions d’euros.
Programa_Completo_Setmana_Ecològica