El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), entitat encarregada del control, certificació, representació i defensa dels productes ecològics, a més de la investigació i la promoció d’estos, presenta la seua nova campanya de promoció per a 2023, ‘Ecologízale. És bo, i està millor’.
La nova proposta per a 2023 torna a dirigir-se als consumidors, però en esta ocasió, va dirigida de manera directa a les persones. Si en la primera campanya que va posar en marxa el CAECV ‘Ecologízate. És bo, i està millor’, el protagonista era el producte, i en la segona, ‘Ecologízame. És bo, i està millor’, les receptes eren les protagonistes, en esta nova derivada de la campanya que presenta l’entitat certificadora, de tall continuista a les dues anteriors, les persones són les que es deuen “Ecologizar”.
Per al president del CAECV, Vicente Faro “portem uns anys on les campanyes que estem posant en marxa estan tenint un impacte positiu en el sector ecològic. En esta nova campanya posem el focus en les persones consumidores, les que fan possible que l’agricultura ecològica siga un referent en la Comunitat Valenciana i en la resta del territori nacional i, cosa que és més important, tinga un futur esperançador”.
‘Ecologízale. Es bueno, y está mejor’
Amb la posada en marxa d’esta nova campanya, amb nou creativitats diferents, el CAECV torna a parlar als consumidors, però en este cas juga amb els que estan dins i fora de la campanya. En les creativitats on apareix un sol individu, es dirigeix al públic espectador, mentre en els casos en els quals apareixen dues persones, s’apel·la a una d’elles i li diu “Ecologízale” per a referir-se a l’altra persona.
La campanya també pretén reforçar el convenciment de consumir productes ecològics a través de l’empatia, visibilitzant a altres persones que consumeixen ecològic, utilitzant el llenguatge de la publicitat de masses, amb una fotografia atractiva i suggeridora però on les persones que apareixen són persones normals, desenvolupant activitats quotidianes que el públic és capaç de reconéixer perfectament.
Un altre dels aspectes a destacar és l’aparició de mascotes en la nova campanya. Cal tindre en compte que el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea han arribat a un acord per a impulsar un reglament que facilitarà als europeus la compra d’aliments ecològics per a mascotes a través de noves normes d’etiquetatge, per la qual cosa també ecologitzem als animals a través de la seua alimentació.
Aposta del CAECV per la comunicació i la promoció
La finalitat del CAECV és el control, certificació, representació i defensa dels productes ecològics, però com a entitat pública de certificació també s’encarrega de la promoció d’estos.
El Ple de l’Òrgan de Gestió de l’entitat va decidir fa uns anys apostar d’una manera decidida per la comunicació i la promoció, creant una àrea específica i professional per a això.
La nova campanya de promoció del CAECV va d’acord amb els eixos i accions de l’II Pla Valencià de Transició Agroecològica (2021 – 2025) posat en marxa per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.
Cal recordar que aquest segon pla contempla, entre els seus cinc eixos d’actuació, accions encaminades a la posada en marxa de campanyes publicitàries, clares i concises sobre el consum de productes ecològics.
La iniciativa és una de les accions del Pla de Comunicació i Promoció de l’entitat per a enguany, que també apostarà per la participació en fires, la posada en valor dels productes ecològics a través de la participació en concursos o l’organització de tallers escolars que tenen com a objectiu l’educació, entre els més joves, sobre hàbits de consum saludables de productes ecològics.
Cal recordar que fa poc més d’un mes, el CAECV va ser guardonat en els premis Eco & Organic Retail Awards en la categoria de Millor Campanya de Màrqueting per a la promoció de productes ecològics per les campanyes posades en marxa en anys anteriors.
L’objectiu d’estos premis va ser el de reconéixer la importància tant de les empreses dedicades al sector retail com de les entitats que fomenten el consum de producte ecològic a Espanya i Portugal.