El CAECV participa en unes jornades sobre digitalització del sector agroecològic

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) ha participat este matí en el VI Fòrum Enginyeria i Societat ‘Digitalització del sector agroecològic’, organitzat per la Mesa de l’Enginyeria Valenciana, el Fòrum Enginyeria i Societat, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica (ETSIAMN) i Medi Ambient, Caixa Popular i el propi CAECV.

Al llarg de la jornada, que ha comptat amb la col·laboració de Trazable, naranjasyfrutas.com, Bodegas Urbanas, L’Horteta de Greta, OnKlub i TuplAgro, els assistents han tingut l’oportunitat de conéixer projectes innovadors que poden ajudar, i de quina manera, al fet que el sector ecològic continue creixent com l’està fent en els últims anys.

La jornada ha sigut inaugurada per Sonia Tirado, directora general d’Innovació de la Generalitat Valenciana i per la directora del ETSIAMN, Constança Rubio. Les dues han destacat la importància de la digitalització en el sector agroecològic i han apuntat que és imprescindible perquè el sector continue creixent d’una forma sostenible i ajude al fet que tota la cadena tinga l’oportunitat de ser competitiu en qualsevol tipus de mercat.

En la primera de les taules, s’ha analitzat l’e-comerce com una eina per al productor i el consumidor. Esta primera taula ha estat moderada per Elisa Roig, de l’Àrea de Certificació del CAECV.

Posteriorment, Noelia Garrigós, subdirectora general de la PAC i Competitivitat de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha parlat sobre la digitalització de la nova PAC, explicant que, durant aquest nou període, la PAC recompensarà a l’agricultor tot el treball realitzat durant tots aquests anys.

La segona taula, moderada per Antonio Fresneda, de l’Àrea de Certificació del CAECV, ha abordat la digitalització com un aliat per a l’agricultura ecològica.

Durant la clausura de la jornada, el president del CAECV, Vicente Faro, ha destacat que el sector té molt camí avançat en l’aspecte de la digitalització perquè l’I+D+i sempre està present en el sector ecològic, un sector jove, innovador i amb un llarg camí ple d’oportunitats per davant.

Per la seua part, la directora general de la PAC, Maite Cháfer ha posat en valor les oportunitats que la nova PAC pot representar per a la digitalització del sector agrari i el bon nivell en que es troba a la Comunitat Valenciana.