El CAECV posa en marxa una campanya de promoció online per a fer costat al sector ecològic de la Comunitat

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), l’entitat encarregada de controlar, certificar, representar, defensar, investigar i promocionar els productes ecològics de la Comunitat Valenciana, ha posat en marxa una campanya de promoció online per a fer costat al sector ecològic de la Comunitat Valenciana.

Amb el títol “Ecologízate: és bueno y está mejor”, el CAECV vol posar en valor l’incansable treball dels més de 3.500 operadors que la Comunitat té certificats i que, en la situació per la qual està travessant el món per la pandèmia de la COVID-19, han demostrat, més que mai, que el sector ecològic és imprescindible per al conjunt de la societat.

Eixos de la campanya “Ecologízate: es bueno y está mejor”

“La salut, el consum, la qualitat i la comercialització dels productes ecològics són els quatre eixos principals de la campanya”, explica el president del CAECV, José Antonio Rico, per a qui “els nostres productors i empreses han estat a l’altura de les circumstàncies i han evidenciat per què el sector ecològic de la Comunitat Valenciana és un dels més sòlids i potents de tota Espanya”.

El CAECV ha considerat oportú llançar una campanya d’aquest tipus i en este moment degut a la sensibilització social existent després de l’aparició de la COVID-19. “Tots els indicadors han posat en evidència que els hàbits de consum tenen més en compte que mai aspectes com la salut i el consum de proximitat. En això, el sector ecològic té molt a dir i ens preguntem què hauria passat amb la cistella de la compra dels valencians si la producció depenguera de països tercers”, explica Rico.

L’eslògan triat per a la campanya parteix de la creació d’un nou verb, “ecologízate”. Es tracta d’un verb reflexiu que convida a consumir productes ecològics, i més en una situació en la qual la societat està canviant els seus hàbits de consum i s’ha demostrat que el consum de productes ecològics ha crescut, principalment, a causa d’una major responsabilitat per la salut i la sostenibilitat del planeta.

Amb el “es bueno y está mejor”, la campanya emfatitza, a través del joc del “ser i l’estar”, en el fet que el producte ecològic és bo per a la salut i el medi ambient, però a més, està millor: més ric i més saborós per al paladar.

L’eslògan va acompanyat per una fresca campanya gràfica que aposta per imatges molt recognoscibles per als consumidors i que pretenen aconseguir l’efecte de “ecologizar-se” cap a totes les diferents gammes de productes que existeixen en el mercat.

En definitiva, es tracta d’una campanya que pretén ampliar el nínxol de consum actual de productes ecològics i estendre’ls a tota la població. Per això *ecologízate” apel·la a eixa acció, a esta transició de consumir en ecològic tots els aliments i begudes que disposem.

“Estic convençut que la salut és un dels conceptes que més eixirà reforçat d’esta crisi sanitària i, per això, la societat està prenent consciència de la importància que té mantindre’s sa. Si ho fa a través del consum de productes ecològics, una bona salut està garantida”, explica Rico.

Campanya online

El CAECV ha hagut d’adaptar les iniciatives de promoció i comunicació que tenia plantejades a l’inici de l’any a la nova situació generada per la pandèmia de la COVID-19. Davant la impossibilitat de poder assistir a fires o organitzar actes que permeten la reunió de persones, centrarà les seues accions de promoció i comunicació en xarxes socials i mitjans de comunicació digitals especialitzats.

Esta campanya s’emmarca dins del Pla de Promoció i Comunicació de l’organisme certificador per a 2020, que també compta amb una altra mena d’accions, com la posada en marxa del mercat ecològic online en la pàgina web del CAECV, la celebració de seminaris web centrats en la comercialització, accions solidàries o l’edició de material divulgatiu, entre altres.

Les accions compten amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural.

Descarregar nota de premsa