El sector ecològic de la Comunitat Valenciana serà el protagonista en Organic Food Ibèria

El sector ecològic de la Comunitat Valenciana serà el protagonista en la segona edició d’Organic Food Ibèria, la fira més gran de la Península Ibèrica per a professionals del sector ecològic que se celebrarà entre el 8 i el 9 de setembre en IFEMA Madrid.
Inaugurada en 2019, i després d’un any d’aturada deguda a la COVID19, esta fira es troba dins de el TOP20 de les fires per a professionals més importants d’Espanya, i va en camí de convertir-se en una de les més importants a nivell mundial.
El sector ecològic de la Comunitat Valenciana estarà àmpliament representat en l’esdeveniment, ja que un total de 12 empreses certificades pel Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) participaran en l’espai de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, situat en el pavelló 8 de Fira Madrid.
Olis d’Oliva Verge Extra, torrons, xocolates, fruites i verdures, café, superaliments, aliments dietètics, patés, productes vegetals deshidratats o plats preparats vegans seran una mostra dels productes ecològics que les empreses valencianes exposaran en Organic Food Ibèria, demostrant el potencial del sector ecològic de la Comunitat, que va tancar 2020 amb un total de 748 empreses certificades, un 6% més que en 2019.

I Plan Valencià de Producció Ecològica: una experiència d’èxit

Dins del programa d’activitats que se celebraran durant el transcurs dels dos dies de la fira, el sector ecològic de la Comunitat Valenciana també tindrà un protagonisme molt important.
L’evolució de l’agricultura ecològica en el nostre territori no ha passat desapercebida per als organitzadors del certamen i, per això, s’ha comptat amb diversos actors que aportaran el seu punt de vista, experiència i coneixements del sector.
L’I Pla Valencià de Producció Ecològica (2016-2020), posat en marxa per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, serà una de les activitats en la qual la Comunitat Valenciana serà protagonista.
El director general de Desenvolupament Rural, David Torres, acompanyat pel president del CAECV, José Antonio Rico, faran balanç d’este primer pla i l’èxit que ha suposat per al creixement del sector ecològic de la Comunitat Valenciana.
Tant Torres com Rico repassaran, entre altres xifres, com l’aposta de l’Administració autonòmica per l’agricultura ecològica ha suposat que el sector haja crescut en el període 2016-2020 un 50,5% en nombre d’operadors i un 81,2% en superfície certificada, fins al punt de convertir a la Comunitat Valenciana és una de les autonomies que més està creixent de tot el territori nacional.

Comunicació en verd: la importancia de comunicar el tècnic i fer-ho atractiu

El responsable de l’Àrea de Promoció, Comunicació i Relacions Institucionals del CAECV, Vicente Cabanes, formarà part d’una taula redona que porta per títol Es pot comunicar en verd? La importància de comunicar el tècnic i fer-ho atractiu.
Esta taula redona, en la qual també participaran mitjans especialitzats i referents del sector ecològic com a Bio Eco Actual, Alimarket i EFE Agro, centrarà la seua atenció en la importància de la professionalització comunicativa del sector ecològic per a traslladar el missatge a la societat i fer-lo atractiu.
Cabanes també participarà en una altra xarrada on s’abordarà la temàtica de la comercialització de productes ecològics i els mites que existeixen sobre ella. En esta sessió, estarà acompanyat per la Directora de Comunicació de Mercavalencia, Ángeles Hernández i un representant de Mercabarna, i es posarà sobre la taula els projectes de comercialització de productes ecològics posats en marxa recentment per totes dues entitats, el Biomarket i l’Ecotira.

Descarrega el programa de seminaris d’Organic Food Iberia