Martí Roca Ecològic rep el primer premi al millor Oli d’Oliva Verge Extra Ecològic de la Comunitat Valenciana

Juanjo Martí i David Roca, gerents de Martí Roca Ecològic, han recollit este matí el guardó que el jurat de la V edició dels ESAO Awards els va atorgar el mes de març passat, un concurs organitzat per l’Escola Superior de l’Oli d’Oliva (ESAO) i que en aquesta edició ha comptat amb la col·laboració del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV).
El millor oli ecològic de la Comunitat Valenciana és Lo Canetà, de la varietat Regués, provinent d’olivars de secà tradicional i mil·lenari situats en la localitat castellonenca de Canet lo Roig. Es tracta d’un oli d’una qualitat excel·lent, recol·lectat en verol i amb molta personalitat, amb marcats sabors amargs i picants.
El president del CAECV, José Antonio Rico, ha sigut l’encarregat d’entregar este premi, i ha destacat que “reconeixements d’este tipus són una bona oportunitat per a persones com Juanjo i David, ja que tenen moltes més possibilitats que els seus olis siguen reconeguts en qualsevol part”. Rico també ha volgut destacar la importància del cultiu ecològic de l’olivar per a oli en la Comunitat Valenciana, amb 5.500 hectàrees certificades i més de 70 varietats diferents registrades.
Martí Roca Ecològic és el clar exemple de l’evolució i el patró que està esdevenint en el sector ecològic en els últims anys: joves que s’incorporen a l’activitat agrícola, seguint la tradició familiar, i que ajuden a mantindre amb vida i activitat les zones rurals més desfavorides de l’interior del nostre territori.

 

Iniciativa pionera en els ESAO Awards

Tant per al CAECV com per a ESAO, era imprescindible que els AOVE Ecològics de la Comunitat Valenciana tingueren el seu reconeixement a través d’un concurs que aglutinara a totes les almàsseres i cooperatives inscrites en el CAECV.
De fet, fins al moment ESAO, entitat dedicada a la formació, promoció i divulgació en matèria d’oli d’oliva verge extra, mai havia col·laborat amb cap entitat certificadora per a organitzar els seus guardons.