El sector empresarial ecològic valencià mostrarà les seues principals novetats en Biocultura Barcelona

Una nodrida representació d’empreses del sector ecològic de la Comunitat Valenciana participen des de hui, i fins diumenge que ve, en la 30 edició de Biocultura Barcelona, la fira de productes ecològics i consum responsable més gran de l’Estat.
Durant els quatre dies del certamen, El Palau Sant Jordi reunirà uns 400 expositors dedicats als sectors de l’alimentació bio, cosmètica ecològica, moda sostenible o energies renovables. Paral·lelament a l’exposició pròpiament dita, se celebraran més de 300 activitats i s’esperen uns 50.000 visitants.
La indústria agroalimentària ecològica de la Comunitat, formada per quasi un miler d’empreses, és una de les més importants i representatives del país, amb un volum de facturació superior a 720 milions de €. Al llarg de la fira, mostrarà les seues novetats en productes tan importants com l’oli, les fruites i hortalisses, fruita seca, torrons, xocolates, herbes aromàtiques, infusions, complements alimentosos o olives, entre altres.

Doble aniversari

La 30 edició de Biocultura Barcelona s’unix amb el 30 aniversari del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) com a entitat pública encarregada del control, la certificació, representació i defensa dels productes ecològics, a més de la investigació i la promoció d’estos.
Per a la directora de Biocultura i presidenta de l’Associació Vida Sana, Ángeles Parra, “la Comunitat Valenciana està tenint una activitat molt creativa i innovadora en tot el que respecta a la promoció i el consum ecològic. Sens dubte, és una de les comunitats referents ja que els seus productes ecològics són molt benvolguts pels consumidors catalans”.
La directora de Biocultura vol que en el 30 aniversari de la fira es pose l’accent en el producte ecològic i en el consum de proximitat. “Necessitem un món sa, un clima estable i uns paisatges sostenibles, amb una societat solidària i arrelada al territori”.
Per part seua, el president del CAECV, Vicente Faro, ha destacat que l’increment del nombre d’empreses certificades pel *CAECV en els últims anys ha crescut molt per damunt de la mitjana nacional. “El sector empresarial ecològic de la Comunitat Valenciana està demostrant ser molt competitiu i innovador, generant noves oportunitats de negoci i de treball”.
Els sectors més representatius de les empreses ecològiques situades en la Comunitat Valenciana són els dedicats a l’elaboració, conservació, manipulació i envasament de fruites i hortalisses, cellers i aquelles dedicades a l’elaboració de productes alimentosos d’origen animal.