Els operadors del CAECV seran els protagonistes de les vesprades de Gastrònoma

Els operadors certificats pel Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) seran els protagonistes de les dues vesprades, la del 8 i la del 9 de novembre, de la fira Mediterrània Gastrònoma.

La Cuina Molt de Gust de Mediterrània Gastrònoma, un espai possible gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica, i Transició Ecològica, proposa vesprades temàtiques amb els productes ecològics certificats de la Comunitat com a protagonistes.

TardECO Gastrònoma pretén convertir-se en un espai de trobada on diferents operadors ecològics certificats pel Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) explicaran els processos que segueixen per a elaborar productes d’excel·lent qualitat, combinant tècniques tradicionals per a aconseguir la màxima puresa en els resultats finals.

L’edició especial de Mediterrània Gastrònoma, que vol homenatjar productors i professionals de l’hostaleria, comptarà en l’escenari de la Cuina Molt de Gust amb operadors ecològics de la Comunitat Valenciana. Els visitants podran gaudir totes les vesprades tant in situ com per streaming de ponències que tindran com a protagonistes a productors ecològics, tots ells professionals amb el segell ecològic del CAECV.

Amb estes conferències es vol posar en valor estos productes que mantenen l’equilibri mediambiental i garanteixen l’estil de vida saludable, per a convertir-los en habituals, i a més homenatjar el productor que busca la sostenibilitat i la proximitat.

La salut, el consum, la qualitat i la comercialització dels productes ecològics són qualitats intrínseques que han fet que els ciutadans i el sector de l’hostaleria estiguen apostant per ells durant esta crisi sanitària. És la raó per la qual Mediterrània Gastrònoma i la Conselleria d’Agricultura han volgut donar-los este espai: perquè puguen comptar les seues experiències de primera mà i les importants raons de consumir ecològic.

Un programa eco en La Cuina Molt de Gust

Els continguts que trobarem en el TardECO de l’espai de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, La Cuina Molt de Gust, seran molt diversos. Per exemple, la vesprada del 8 de novembre, de 16:00h a 18:00h, l’escenari acollirà a productes com l’oli d’oliva verge alacantí ecològic, el torró i el xocolate eco de Xixona, o l’orxata del primer obrador certificat.

La vesprada del dilluns, 9 de novembre, a la mateixa hora, es representaran les cooperatives familiars de productes elaborats, producte fresc ecològic, orxata sense sucre bio i begudes espirituoses per a fer un bar també eco. Es realitzarà degustació d’estos productes de la mà dels alumnes i alumnes de l’Escola Mediterrani Culinary Center.

A més, l’espai la Cuina Molt de Gust també comptarà amb una zona expositiva on la gent podrà veure i conéixer de primera mà els productes de qualitat diferenciada (DOP i IGP) i ecològics (CAECV) de la Comunitat Valenciana, que formen part de la Marca Molt de Gust.

Pot consultar el programa de la Cuina amb Molt de Gust en el següent enllaç:

https://www.mediterraneagastronoma.es/actividades/la-cuina-amb-molt-de-gust-c/