“El saber no ocupa lloc” i, en qüestions de producció agroalimentària ecològica, aprendre i intercanviar coneixements i experiències és una qüestió pràcticament necessària. En este sentit, el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) ha establit un acord de col·laboració amb la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica/Agroecologia (SEAE) per a impulsar la millora i divulgació de continguts sobre la producció d’aliments ecològics de qualitat i facilitar l’accés a eixa informació a tots els operadors que formen part del CAECV.
L’acord es basa principalment en l’establiment d’un conveni de subscripció col·lectiva a la Revista Ae, una publicació trimestral especialitzada en el sector ecològic que publica informació “de màxim interés per a les/us operadores/as del CAECV per recollir divulgació tècnica en les matèries de producció, transformació i comercialització de la producció ecològica tant a nivell autonòmic, com a estatal i internacional”.
En l’actualitat, esta publicació és una referència en el sector entesa com “un servei dirigit, principalment, a les i els assessores/ors tècnics i de suport, operadors/as ecològics/as (agricultors/as, elaboradors/as, comercialitzadors/as…) i a aquelles associacions, col·lectius i moviments ambientalistes, ruralistes i de consum que defensen la producció i alimentació agroecològiques”.
Gràcies a este acord signat pel president del CAECV, José Antonio Rico, i la presidenta de SEAE, Concha Fabeiro, tots els operadors associats al CAECV podran descarregar de manera gratuïta la versió digital d’esta publicació, així com participar periòdicament en l’elaboració dels seus continguts, incloent pràctiques i experiències de la Comunitat Valenciana que resulten interessants per al sector. El CAECV se suma al model de subscripció col·lectiva que segueixen altres entitats, com és el cas de la Cooperativa Ecològica castellanoleonesa ARAE. Aquesta iniciativa pretén traslladar-se a la resta de certificadores públiques d’Espanya.
Per al president del CAECV, José Antonio Rico, “iniciatives d’aquest tipus són molt importants per al sector ecològic, ja que un dels nostres objectius és continuar creixent i millorant a través de la formació, la investigació i el coneixement”.
C. Fabeiro assenyala la positivitat d’este conveni perquè “facilita als operadors ecològics l’accés a coneixements diversos sobre producció ecològica i agroecologia que poden servir com a referent i impuls a millores i noves iniciatives. Ae tracta, a més, de donar veu al moviment ecològic “des de baix” per a la consecució d’una transformació ecosocial. Per això, agraïm al CAECV aquest esforç i suport que, sens dubte, potència el saber dels seus operadors”.