Èxit de participació en el webinar “Oportunitats del producte ecològic en el mercat francés”

Més de 180 persones van participar en la vesprada d’ahir en el webinar “Oportunitats del producte ecològic en el mercat francés, organitzat per Intereco, la Cambra Franco-Espanyola i el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV).

Sandra Verdu-Bütikofer, presidenta de Intereco, José Antonio Rico, president del CAECV i Sandrine Gil, responsable de la Delegació de la Cambra Franco-Espanyola a València, van ser els encarregats de donar la benvinguda a tots els assistents, destacant la importància del mercat francés per als productes ecològics espanyols i les sinergies i aliances que es poden crear entre els organismes de certificació pública i la Cambra Franco-Espanyola.

Geli Villaescusa, consultora de la Cambra Franco-Espanyola, va ser l’encarregada d’analitzar “El mercat dels productes ecològics a França”.

En este sentit, va analitzar el panorama de l’economia francesa, el seu creixement econòmic i l’estabilitat que ofereix el mercat francés per als productes ecològics, ja que el país veí és un gran consumidor d’esta mena de productes i any rere any, el seu creixement és molt important.

Villaescusa va fer un repàs pels principals productes agroalimentaris que es consumeixen a França i va destacar tant l’increment de facturació, tant pels sistemes habituals, com en la venda on-line, que en 2018 va superar els 843 M€, un 24% més que en 2017.

El responsable del Departament de Serveis a Empreses de la Cambra Franc-Espanyola, Sebastián Álvarez, va parlar sobre la “Estratègia de desenvolupament comercial”.

Álvarez va explicar que la crisi sanitària que està provocant la pandèmia del COVID-19 reforçarà l’aliança comercial entre França i Espanya perquè esta crisi farà que es busquen mercats més pròxims i naturals, com és el francés.

El responsable del Departament de Serveis a Empreses de la Cambra va posar l’accent principalment que el francés és un mercat madur que exigeix qualitat, per la qual cosa els productes espanyols no tenen cap problema a l’hora de poder fer prospeccions allí.

Álvarez va voler destacar, de manera especial, la importància de l’estratègia empresarial a l’hora de poder arribar al mercat francés, tant des del punt de vista comercial, com a empresarial. “La figura de l’agent comercial és clau per a poder negociar amb les centrals de compra i les empreses espanyoles han de comptar amb eines digitals en francés per a tindre moltes més facilitats d’accés”.

Per a analitzar el “Desenvolupament comercial on-line”, el webinari va comptar amb Etienne Grange, expert en prospecció digital a França i Espanya (Gobitwin).

Grange va apuntar que Linkedin és la millor eina B2B que existeix per a la prospecció de qualsevol mercat i va explicar, de manera clara i senzilla, com fer-se un bon perfil professional, quins factors cal posar en valor, tant a nivell personal, com a empresarial, i va posar exemples pràctics per a poder buscar futurs clients en Linkedin.

El webinari va finalitzar amb un torn de preguntes, que els participants havien avançat en la seua inscripció, o que s’havien recollit durant la sessió en directe.

PRESENTACIÓ

RESPOSTES A LES PREGUNTES FORMULADES AL WEBINARI