El Ple de l’Òrgan de Gestió del CAECV elegeix a Vicente Faro com a nou president de l’entitat certificadora

El passat dia 9 de novembre es van celebrar les eleccions per a la renovació i elecció dels vocals del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) i, ahir a la vesprada, l’entitat va celebrar el seu Ple de l’Òrgan de Gestió (POG) amb l’objectiu de donar possessió del seu càrrec als deu vocals electes després del procés electoral.
La candidatura d’AVA – ASAJA, amb el 59,2% dels vots, ha aconseguit sis dels 10 vocals, mentre que la de la Unió de Llauradors i Ramaders, amb el 35,9%, compta amb quatre vocals. La tercera candidatura que es va presentar a les eleccions del CAECV, la de COAG, ha sumat el 4,8% dels vots i no ha comptabilitzat cap vocal.

 

Vicente Faro, nou president del CAECV

Una vegada constituït el nou POG, els vocals han triat a Vicente Faro Carrió, representant de la candidatura d’AVA – ASAJA, com a nou president del CAECV.
Faro (Oliva, 1961) és operador certificat pel CAECV des de 2006 dedicat a la producció de cítrics ecològics. Enginyer Tècnic Forestal i professor tècnic de Formació Professional de la família de sanitat, el nou president de l’entitat encarregada del control, certificació, representació, defensa, investigació i promoció dels productes ecològics en la Comunitat Valenciana, forma part del seu òrgan executiu des de 2010.
“En esta nova etapa dirigint l’entitat volem treballar en equip amb tots els vocals que hui han pres possessió, com s’ha fet fins ara, però amb alguns matisos”, ha dit el president del CAECV. “Tenim un repte important per complir, que és el de cooperar, juntament amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica en l’execució de l’II Pla Valencià de Transició Ecològica, presentat a principis d’octubre”.

 

Equip de govern

El nou vicepresident del CAECV serà Federico Samper (AVA – ASAJA), representant de l’empresa  Biocomercio, situada en la localitat alacantina de Villena i dedicada a la transformació i envasament de fruits secs ecològics.
José Vicente Andreu (AVA – ASAJA) va ser elegit tresorer de l’entitat, mentre que Regina Monsalve, en representació de la Societat Coopertiva V. Finca El Rebolloso, serà la secretària del Ple.
La resta de representants de la llista d’AVA – ASAJA resultants de les eleccions del passat 9 de novembre que van prendre possessió com a vocals del CAECV són Salvador Pons, com a representant de l’empresa Ecocamp València S.L. (Benigànim – València) i Alfredo Sogorb, com a representant de Mañán Societat Cooperativa (el Pinós – Alacant)
Per part seua, els vocals electes de la llista de La Unió de Llauradors i Ramaders que van prendre possessió dels seus llocs van ser: José Antonio Rico, Jesús Sanchis, Domingo García, en representació de Organic València Union S.L. i Vicente Sanz, representant a Productes Ecològics Agrisanz S.L.

 

La certificació pública como a millor sistema de treball

El nou POG del CAECV continuarà apostant per la certificació pública com a millor sistema de treball, per ser més eficient en optimitzar la gestió de recursos. A més, pretén impulsar la comunicació amb els operadors a través de la figura del defensor de l’operador, amb consultes participatives i relacions amb les diferents Administracions.
La nova direcció de l’organisme certificador impulsarà el sector de la ramaderia ecològica, especialment tot el referent a fems i sales d’especejament, a més de dedicar majors recursos a la investigació de cultius amb problemes com l’ametla, l’oliva o el raïm de vinificació, molt representatius en l’agricultura ecològica.